being stronger day by day

Daisypath Anniversary tickers

Suka? Terima kasih =D

Sunday, 1 July 2012

Hargailah selagi ada.

Manusia ni memang susah nak menghargai sesuatu yang ada. Bila dah takde baru tercari-cari. Kadang-kadang aku terfikir, kenapa manusia macam tu? Untuk menghargai, susah ke? Nak kena guna seluruh tenaga ke nak menghargai? Nak kena guna duit ke nak menghargai? Menghargai tak semestinya perlu beli hadiah paling mahal di dunia. Tak perlu juga nak bawak pergi bercuti kat tempat yang paling indah seindah syurga. Cukup sekadar berterima kasih. Yang lain terpulanglah pada kreativiti seseorang untuk menghargai.


Selagi seseorang itu masih ada, hargai dia. Jangan pulak bila dia dah move on baru nak menyesal tak menghargai dia dulu. Manusia ni tak semua yang boleh memaafkan dengan mudah. Sekali dua mungkin boleh dimaafkan lagi. tapi kalau dah berkali-kali, maaf pun dah macam makan nasi hari-hari. Harini makan malam nanti membuang, lepas tu esok makan lagi.


Kepada Awak,
Awak mungkin rasa saya menyemak sekarang dan akan merindui bila saya dah tiada. Saya minta maaf. Kalau saya dah tiada nanti, tolong sedekahkan Al-Fatihah untuk saya ye.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...