being stronger day by day

Daisypath Anniversary tickers

Suka? Terima kasih =D

Friday, 21 January 2011

3 RAHSIA PEREMPUAN YANG LELAKI PERLU TAHU


betul ke perempuan ni complicated nak faham?? most of the guy out there said YES. but why?? itu kena lah tanya mereka sendiri kan. tapi bagi aku sebenarnya tak susah nak faham kaum Hawa ni, bukan nak back up kaum sendiri ye. 


perkara pertama, kaum hawa ni suka something yang ROMANTIK. romantik bukan saja makan malam yang ditemani oleh lilin or lagi tepat candle-light dinner.kaum adam tak perlu nak tunggu waktu-waktu tertentu untuk tunjukkan yang korang tu romantik. perempuan mahukan PERHATIAN. korang jangan rasa malu untuk tukjukkan yang korang suka beliau. layan beliau macam beliau je yang ada dalam jantung hati korang. layanan yang korang bagi masa mula-mula nak ngorat dulu jangan dilupakan plak. senang je nak tunjuk romantik korang ni. 

1. sekali sekala puji mereka. ingat, perempuan memang suka kena puji.
2. kalau dia buat something untuk korang (eg: masak ke, buat assignment ke) say something to appreciate them. kalau rasa segan nak bercakap, tuliskan satu nota kecil, bagtau yang korang hargai dia. lepas tu confirm lah si dia pun senyum sampai telinga.



perkara kedua, dekati dia dengan mengambil berat tentangnya. jangan buat-buat pulak. tunjukkan sikap ambil berat korang tu, jangan ego, kalau boleh buang ego tu jauh-jauh, tak pun naik moto ego. =p . 

1. tolong dia bila ada masalah. tolong mesti ikhlas. kata sayang kan?
2. tanya dia sihat ke dah makan ke. kalau belum suruh dia makan. tak pun blanje makan ke. hahaha. oke, cukup merepek.
3. ajar dia buat something yang boleh berinteraksi ngn korang. (cth : website)
4. tanya dia dah solat belum. yang ini penting ye.


perkara ketiga, JUST BE YOURSELF! perempuan sangat suka kalau boyfee dia jadi diri sendiri. tak payah la nak tiru gaya artis ke, gaya selebriti ke. tunjukkan siapa diri anda sebenar. yang penting jujur dengan mereka. jangan plak depan lain belakang lain. HIPOKRIT namanya tu. oke lah. da panjang berjela dah membebel ni. whatsoever, good luck to u all guys.

INCLUDING YOU MOHD ALIF HAIQAL!!





1 comment:

shrek fiona said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...